FONTOS: A termékek értékesítése jelenleg szünetel, megértésedet köszönjük.

Imádkozó Keleti szent mellszobor, aranyozott – 60cm

87 .000 Ft

Imádkozó Keleti szentet (Nat-ot) ábrázoló, aranyozott teakfa szobor, színes üvegberakással díszítve. Kézzel készült, egyedi dísztárgy.

Magasság: 60cm

Anyag: teakfa, aranyfüst

Származási hely: Burma (Myanmar)

1 készleten

Leírás

Aranyozott Keleti szent (Nat) szobor teakfából. Az általunk forgalmazott termékek egytől-egyig kézzel, burmai mesteremberek aprólékos munkájával készültek, így nincs köztük két egyforma darab, ezáltal csak az ön szobáját, nappaliját, konyháját vagy akár meditációs sarkát díszíthetik.

Ez a Nat szobor az erre a célra létesített ültetvényről származó teakfából készült. A teakfa népszerű trópusi keményfa, melynek jellegzetessége, hogy rendkívül könnyű vele dolgozni, ugyanakkor szerkezete igen erős, így az ebből készült tárgyakat hosszú élettartam jellemzi. Ha szeretne többet megtudni a teakfáról, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket ITT!

Ábrázolás:

A Keleti szent, más néven Nat szerepe védelmező. A Nat-ok tisztelete a mai napig létezik Burmában. Hitvilágukban 37 Nat-szent van, melyek különböző ábrázolásokban jelennek meg.

Elhelyezés:

Mivel a Nat-ok szerepe védelmező, ezért általában a lakás bejáratához, illetve valamelyik szoba ajtajához, ablakához vagy azzal szemben szokták elhelyezni a Keleti szentet ábrázoló dísztárgyakat. Így érvényesül leginkább a szobor oltalmazó szerepe. Ettől függetlenül a lakás bármely pontján megállja a helyét, mint dísztárgy. Az arany leginkább a fekete, fehér, szürke és pasztell színekkel harmonizál.