FONTOS: A termékek értékesítése jelenleg szünetel, megértésedet köszönjük.

Buddha szobor jelentése, elhelyezése, vásárlás

A Buddha szobor a világ egyik legkeresettebb dísztárgya, kisugárzásával motivál, feltölt.

Buddha szobor

Buddhizmus

A buddhizmus az egyik legnépszerűbb és legismertebb vallás az egész világon. Az i. e. 6. században jött létre Indiában, Gautama Sziddhárta vagyis a történelmi Buddha tanításain alapulva.

Az idők során a buddhizmus egész Ázsiában elterjedt és dominánssá vált több országban is: Japánban, Thaiföldön, Burmában (mai nevén Myanmar), Kambodzsában, Nepálban, Srí Lankán és Tibetben.

A globalizációnak köszönhetően Buddha tanításai még szélesebb körben elterjedtek. A buddhizmus a világ egyik legfontosabb vallásává nőtte ki magát.

A buddhizmus elterjedésével egyre több kérdés és kíváncsiság övezte Buddhát, azon belül is leggyakrabban a Buddha szobrokat. Ennek oka, hogy nem minden Buddha szobor egyforma. Eltérnek ábrázolásban, kéztartásban (mudra), méretben stb. Ezek az eltérések különböző jelentéseket hordoznak, melyek Buddha tanításait jelképezik.

Miért pont Buddha szobor?

Buddha szobor jelentése

A Buddha szobrok vagy Buddha motívumok (Buddha lábnyomai például) nem csak Buddha fizikai ábrázolását testesítik meg. Buddha tanításainak, a szerencsének, a belső békének és motivációnak a szimbólumai minden ember számára.

Buddha jelentése magyarul: “felébredt” vagy “megvilágosodott”.

A buddhista világban úgy tartják, hogy Buddha szobor előtt imádkozva belső elégedettséget érhetünk el. Ez békét ad az elménknek, a szívünknek és a lelkünknek.

A Buddha szobrok kifejezik és megmutatják azt, miként érhető el az élet értelmének teljes és a lehető legmélyebb megértése.

A Buddha szobor emlékeztet minket és segít nekünk abban, hogy megőrizzük és gyakoroljuk lelki illetve meditációs gyakorlatunkat.

Ugyanakkor a megtisztítja az elmét. Továbbá segít felépíteni azt a magabiztosságot, mely által túl tudunk lépni a negatív érzelmeinken és a félelmeinken. Ennek érdekében éberen tartja elménket, s segít abban, hogy figyelmünket a saját valós világunkra tudjuk összpontosítani.

Úgy tartják, hogy a házban és annak környékén elhelyezett Buddha szobor segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki spirituális utazásunkból és kiegyensúlyozottan éljük a hétköznapjainkat.

Minden Buddha szobornak van egy pozitív aurája, mely hatással van a körülötte lévőkre.

Buddha szobor meditációhoz

A Buddha szobrok nem csak a mindennapi életben, de a meditációban is segítségünkre lehetnek.

Sokan azok közül, akik “szenvedélyes” meditálók, rendelkeznek legalább egy Buddha szoborral a lakásban vagy akár egy teljes oltárral. Hiszen ez a forrása tud lenni annak az inspirációnak, mely segít hogy folytassák és elérjék meditációs céljaikat.

A Buddha szobor segít az összpontosításban, s abban hogy a meditáló egy magasabb szintet érjen el meditációjában.

Buddha szobor ajándékba

Egy Buddha szobor kiváló ajándék lehet olyanok számára, akik a buddhizmus követői, vagy szoktak meditálni, esetleg kellemesnek tartják a szobor kisugárzását.

Az pedig tagadhatatlan, hogy milyen szép díszítő elemként funkcionálhat a nappaliban, a halószobában vagy éppen a verandán.

Nem csoda, hogy a Buddha szobrok a világ egyik legkeresettebb dísztárgyai. Kisugárzásukkal képesek motiválni és inspirálni, valamint segítenek belső békénk és boldogságunk megtalálásában.

Buddha szobor helye a lakásban

A kiválasztásnál nem csak a vásárlás jelenthet számunkra dilemmát, hanem maga az elhelyezés is. Éppen ezért összeszedtünk néhány tanácsot, ami segítségül szolgálhat a Buddha szobor elhelyezésében.

Buddha szobor helye a lakásban

Ha a Buddha szobrot a hálószobában szeretnénk elhelyezni, akkor a legoptimálisabb, ha az ajtóval szemben lévő éjjeliszekrényre, polcra vagy komódra rakjuk. Az a legjobb, ha a szobor mellé teszünk valamilyen szobanövényt, melynek szintén terápiás hatása van. Ez az elrendezés elősegíti a pozitív gondolkodást és a nyugalom érzését.

Ha valamilyen szoborról vagy dísztárgyról van szó, akkor az emberek többsége a hálószobájára, esetleg a nappalijára fókuszál. Pedig a konyha is dekorálható hasonló elemekkel, az elhelyezésre azonban érdemes különös figyelmet fordítani.

A Vastu (indiai építészeti hagyomány) és a Feng Shui szerint a konyha északkeleti része a legalkalmasabb a Buddha szobor elhelyezésére. Így tudja biztosítani azt a spirituális energiát, mely növeli a szellemi jólétünket.

Ha nem tudjuk a konyha ezen részét dekorolásra használni, akkor sincs gond. Alternatív megoldásként olyan helyre helyezzük a Buddha szobrot, ahol mindenki láthatja azt a közös étkezéseknél.

Ha a Buddha szobrot a dolgozó vagy tanuló szobában szeretnénk elhelyezni, akkor érdemes azt az íróasztalra tenni.  Ezzel segíti az adott feladatra, illetve tanulnivalóra történő összpontosítást. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor az íróasztal feletti polcra, szekrényre is rakhatjuk a szobrot. Így nyugodttá varázsolja a környezetet, s segít a stressz csökkentésében.

Buddha szobor vásárlás

Az elhatározás után nincs más hátra, mint a megfelelő Buddha szobor kiválasztása.

Az általunk forgalmazott termékek (szobrok, faliképek, bútorok) egytől-egyig természetes anyagokból, kézzel, aprólékos munkával készültek. Nincs köztük két egyforma darab, ezáltal csak az ön szobáját, nappaliját, konyháját vagy akár meditációs sarkát díszíthetik.

Nézz szét Buddha szobraink között, melyeken érezhető az emberi érintés nyoma!