FONTOS: A termékek értékesítése jelenleg szünetel, megértésedet köszönjük.

Táncoló Elefánt Fesztivál

A Dancing Elephant Festival (Táncoló Elefánt fesztivál) egy októberben megrendezett, talán az egyik legérdekesebb Myanmar-i fesztivál. Az esős évszak végén rendezik Kyaukse-ban, Mandalay közelében.

A fesztivál leglátványosabb része az elefántjelmezbe bújt emberek csodálatos összhangban lévő, ritmusos tánca.

Táncoló Elefánt Fesztivál program

A fesztiválban részt vevő falvak minden évben csak erre az alkalomra készítik el az elefánt jelmezeket, amelyek kézzel készülnek és gyönyörűen díszítettek. Van, hogy több hónapot töltenek a bonyolult jelmezek kialakításával.

A résztvevők ezekbe a hatalmas bambuszból és papírból készült elefánt alakokba bújnak és roppant látványos táncot lejtenek. Dobok kíséretében körbe táncolják a várost, majd három kört tesznek a hegy lábánál, ezzel tisztelegve a Shwe Tha Lyaung Pagoda-nak.

Táncoló elefánt fesztivál jelmez

A koreográfia gondos felkészülést, kifinomult ritmusérzéket és pontos időzítést igényel annak érdekében, hogy a táncosok egységben tudják tartani az elefánt alakját. A táncosok hosszú órákat töltenek együtt és szorgalmasan gyakorolnak.

Fokozva a hangulatot, a masszív elefánt jelmezben nagy számban végeznek akrobatikus trükköket, ezzel nyűgözve le a nézőközönséget.

A fesztiválra a világ minden pontjáról érkeznek kulturális érdeklődők, akik még évek múlva is szívesen emlékeznek vissza a látottakra.

Táncoló elefánt fesztivál akrobata

Myanmar-ban az elefánt szent állat. A bölcsességet és minden akadály leküzdését képviseli. Az elefánt tehát szerencsés jelkép, ezért otthonunkban érdemes egy elefánt szobrot kitenni, hogy energetizálja az életterünket.

Nézz szét webshopunkban, ahol egyedi, kiemelkedő minőségű, kézzel készült szerencsehozó elefántokat találsz!