Bronz szobor

Főoldal > Bronz szobor

Bronz szobor

A tradicionális viaszvesztéses technikával készülő bronz szobor kínáltunk a burmai mitológia szereplőit, az országra jellemző szimbolikus állatokat (elefánt, béka, teknős) valamint Buddhát jelenítik meg.

A bronz szobrok sajátos bája, hogy bár első pillantásra egyformának tűnhetnek, mégis egyedi megismételhetetlen darabok. Minden bronz szobrunk kézzel készült, melyeken érezhető az emberi érintés nyoma.

 • Antik bronz ópiumsúly Antik bronz ópiumsúly
  Oroszlánt más néven Chinthe-t ábrázoló, antik bronz ópiumsúly. A Chinthe egy oroszlánszerű alak, mely Burmában nemzeti szimbólum. Leggyakrabban pagodák és templomok előtt találkozhatunk  vele, általában párban védik annak bejáratát. Magasság: 11,5cm Szélesség: 7cm Mélység: 8cm Kor: 19. század Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz béka szobor Bronz béka szobor
  Bronzból, áttöréses technikával készült béka szobor. A kínai kultúrában a béka a szerencséhez és a gazdagsághoz köthető: úgy tartják róla, hogy pozitív energiákat hordoz. Magasság: 13cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz bika szobor Bronz bika szobor
  Bronzból készült bika szobor. A keleti kúltúrában a bika a férfierő megtestesítője. Magasság: 11cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz Buddha szobor emelvényen Bronz Buddha szobor emelvényen
  Emelvényen ülő Buddhát ábrázoló bronz szobor. Buddha Varada-mudrában ül, fején úgynevezett Ushnisha dudor van, szimbolizálva azt a tudást és bölcsességet, melyet Buddha a megvilágosodása után ért el. Buddháról szóló írásunkat ITT olvashatja. Magasság: 49cm Szélesség: 23cm Mélység: 18cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz Chinthe (oroszlán) szobor Bronz Chinthe (oroszlán) szobor
  Bronzból készült Chinthe szobor. A Chinthe egy oroszlánszerű alak, mely Burmában nemzeti szimbólum. Leggyakrabban pagodák és templomok előtt találkozhatunk  vele, általában párban védik annak bejáratát, így a szobor vásárlását is párban ajánljuk. Méret: 16cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz elefánt fej szobor Bronz elefánt fej szobor
  Bronzból készült felfelé álló ormányú elefánt fej szobor. Az elefánt egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. Méret: 12,5cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar) Ha szeretne többet megtudni az elefántról, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket ITT!
 • Bronz elefánt szobor Bronz elefánt szobor
  Bronzból készült felfelé árró ormányú elefánt szobor lótuszvirággal a fején. Az elefánt egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. A lótuszvirág a tisztaságot és bölcsességet, a termékenységet és a termékenyítő erőt jelenti. Ha szeretne többet megtudni az elefántról, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket ITT! Magasság: 12cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz elefánt szobor Bronz elefánt szobor
  Bronzból készült lefelé álló ormányú elefánt szobor. Az elefánt egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. Ha szeretne többet megtudni az elefántról, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket ITT! Magasság: 16cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz fekvő elefánt szobor Bronz fekvő elefánt szobor
  Bronzból készült felfelé álló ormányú, fekvő elefánt szobor lótuszvirággal a fején. Az elefánt egész Ázsiában a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet szimbóluma. A lótuszvirág a tisztaságot és bölcsességet, a termékenységet és a termékenyítő erőt jelenti. Ha szeretne többet megtudni az elefántról, akkor olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket ITT! Magasság: 8cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz főnixmadár szobor Bronz főnixmadár szobor
  Bonzból készült főnixmadarat ábrázoló szobor. Magasság: 12,5cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)
 • Bronz háromfejű elefánt szobor Bronz háromfejű elefánt szobor
  Bronzból készült háromfejű elefánt szobor. Magasság: 9cm Szélesség: 10cm Mélység: 12cm Anyag: bronz Származási hely: Burma (Myanmar)